Kilo Almadan Çikolata Tüketmenin Sırrı

Özellikle kadınların vazgeçilmezi çikolatanın kış aylarında tüketimi daha çok artarken, çikolatayla ilgili merak edilenler hiç bitmiyor. Herkesin yemeden yapamadığı fakat kilo verirken vazgeçmek zorunda kaldığı belki de tek besin maddesi çikolata…
Geçtiğimiz yıllarda zengin kişilerin erişebildiği çikolata ancak İtalyan kahve dükkanlarında veya Londra’nın ünlü kulüplerinde bulunuyordu. Günümüzde onlarca çeşidini çantamızda, arabamızda veya çalışma masamızda bulmak mümkün.
Çikolata ne kadar miktarda ve ne çeşit tüketilmelidir? 
  • Çikolata içerdiği triptofan proteini sayesinde serotonin hormonu yani mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlar. Bir nevi mutluluk ilacıdır.
  • Çikolatalardaki kakao miktarı yüzde 10’dan yüzde 95’lere kadar çıkabilir. Kakao yüksek oranda antioksidan içeren besinlerden biridir.
  • Her biri aynı lezzete sahip çikolatanın birçok çeşidi vardır. En bilinenleri bitter, sütlü ve beyaz çikolata.
  • Bitter çikolata % 43 kakao içerir. Sütlü çikolata % 25 kakao ve % 14 süt tozu içerir. Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir.  Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olmaktadır.
  • Genel olarak çikolatanın bir porsiyonu (40-45 gr.) 220-250 kcal içermektedir.
  • Çikolatada fındık, üzüm, badem gibi kuruyemişlerin kullanılmış olması besin değerini artırır. Atıştırırken kalori miktarı kontrol edilerek besleyici özellikteki bu tip çikolata barları ara öğün olarak seçilebilir.
  • Günün erken saatlerinden metabolizma daha çok çalıştığı için ekstra kaloriler kolayca yakılabilir. Çikolata grubunu 08.00-17.00 saat aralığında tüketmeye çalışın.
  • Günlük ortalama 20 gr (2 kare) bitter çikolatayı 1 porsiyon meyve yerine tercih ederek çikolatadan vazgeçmeden kilonuzu koruyabilirsiniz.  
100 gr’ındaki ortalama kalori değerleri
Çikolata
482
Sütlü Çikolata
505
Cevizli-fındıklı çikolata
548
Bitter Çikolata
412
Kakao tozu
456

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir