Yağ Yakıcı 9 Besinle Yaza Hazırlanın

Güçlü bir bağışıklık sistemi için kaliteli uyku ve sağlıklı beslenmek önemli. Bu yüzden buzdolabınızda bağışıklık sisteminizi destekleyici ve yağ yakıcı özelliği olan besinler bulundurmanız gerekli. İşte o besinlerden bazıları…

Ananas: Ananas; amino asit ihtiyacının karşılanmasına ve mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Ayrıca çok iyi bir yağ yakıcıdır. Her gün 1 ince dilim ananas tüketerek karın bölgenizde aylık 4-5 cm incelme sağlayın.

Probiyotik yoğurt: Yararlı bakterilerden zengin olan probiyotik yoğurt tüketmek, bağırsaklara iyi gelir. Bağırsakların ve sindirim sisteminin aktif çalışmasını sağlayan probiyotik yoğurt metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını hızlandırır.

Yulaflı bar: Ara öğün olarak triptofan açısından zengin olan bir adet yulaflı bar tüketmeniz sizi tok tutar ve iştahınızı kontrol ederek kilo vermenize yardımcı olur.

Kivi: C vitamini yönünden de oldukça zengin olan kivi düşük kalorili içeriği ve bol lifli özelliği ile yağ yakımını sağlamakta çok etkili bir meyvedir.

Tatlı patates: A vitamini ve beta karoten zengini tatlı patates tüketmek kan şekeri kontrolünüzü sağlayarak kilo vermenize yardımcı olur. Haftalık 200 gr tüketmeniz yeterli.

Brokoli: C, B vitaminleri, kükürt gibi minerallerden zengin bir sebzedir. Brokoliyi haşlayarak üzerine 1 tatlı kaşığı yağ ve bir diş doğranmış sarımsak ekleyin, ana veya ara öğün olarak tüketin. Brokoli lif açısından zenginliğiyle yağ yakımına yardımcıdır.

Hurma: Harika bir antioksidan ve magnezyum kaynağıdır. Hurma kan şekeri ve kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur. Ayrıca günlük tatlı isteğinizi dengeleyerek tatlı ve çikolataya yönelmenizi engeller ve yağ yakımı sağlar.

Tarçın: Her gün 1 gr tarçın kullanan kişilerin kan şekerinde %20 oranında düşüş görülmüş. Su dahil tüm içeceklerinizde çubuk veya toz tarçını kullanabilirsiniz. Bu şekilde iştahınızı kontrol altına alır ve yaza girerken fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Yeşil çay: Yeşil çay tüketmek metabolizmanızı hızlandırır. Ayrıca araştırmalarda yeşil çay tüketmenin kilo alımını yavaşlattığı da ortaya çıkmıştır. Düzenli olarak günlük 1-2 fincan yeşil çay içimi bel çevrenizde aylık 2-3 cm incelme sağlar.