Dondurmanın 5 Faydası

Dondurma; yüksek miktarda süt içermesinden dolayı besin değerleri açısından oldukça zengin bir gıdadır. İşte hem bedenimizi hem de ruhumuzu besleyen dondurmanın 5 faydası…

  1. Yüksek oranda enerji, vitamin ve mineral içerir. Her mevsim tüketilebilen dondurma, zengin besin içeriği nedeniyle, aynı miktar süte göre daha yüksek oranda enerji, vitamin ve mineral kaynağıdır.
  2. Dondurmada protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra; A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de bulunur. Böylece vücudumuz için gerekli olan kalsiyum ve protein ihtiyacını karşılar.
  3. Mutluluk kaynağıdır. Yapılan bir çalışmaya göre dondurma beyindeki keyif bölgelerine etki ederek insanları mutlu ettiği gözlenmiştir. Başka bir çalışmada anksiyete ve depresyonlu hastalara dondurma tükettirildiğinde olumlu sonuçlar alınmıştır.
  4. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüzde 25 ile 30’u sütten oluşan dondurmanın içinde süte olduğu gibi içinde “laktoferrin” adlı protein vardır. Laktoferrin, bağışıklık sisteminin çalışması ve güçlenmesi üzerinde önemli rol oynayan bir proteindir.
  5. Masum ve düşük kalorili bir ara öğündür. Hamurlu ve şerbetli tatlılara göre düşük kalorili bir tatlı alternatifidir. Dondurma ara öğün tatlısı olarak tercih edilebilir. Daha az kalori almak için isteğe bağlı dondurmanızı light olarak tercih edebilirsiniz. Bu şekilde yağı ve şekeri kısıtlanmış daha düşük kalorili bir dondurma tercih etmiş olursunuz. Ayrıca her mevsim tüketilebiliyor olması nedeniyle süt, yoğurt, peynir gibi gıdaları sevmeyenler için iyi bir seçenek olabilir.

Dondurmanın besin değerleri; 1 top dondurma= 1 porsiyon meyveye eşdeğerdir.  100 gr dondurmanın enerji (kkal) içeriği 193 kaloridir.